Manor Grove Experiment 1895 (William Thompson, developer) London

This version combines elements of Victoria Place (in the rear elevation stairs) and Noel Park (clustered doors). The four doorways are given equal and distinct identity. This device is often seen in Holland but is rare in Britain. The black & white image suggests that there were four gates with individual paths leading to each door. This has now been condensed into paired paths leading to a pair of doors. It is worth noting the garden elevation which has a set of paired set of stairs leading to the upper units. A version of this arrangement was refined for the Victoria Place dwellings (entry no. 20).

Manor Grove Digimap

 

Previous Entry 11. Beaconsfield Buildings

Back to 12. Noel Park Estate

Next Entry 13. Albert Hall Mansions

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s